אתר זה נתרם על ידי עמוס ערן וקוטי פרידמן, דני ויורם ברנע, קוטי ורמי גיגולינסקי
לזכר הוריהם, שהורישו להם את מורשת וילנה ולזכר בני משפחותיהם, שנרצחו בשואה בווילנה, ע"י הצורר הנאצי.
ליובה היתה באוטריאד "בורבה", בריגדה "יורגיס" - ליטא.
היתה פעילה בשטח המשקי וכן השתתפה במבצעים קרביים.
נפצעה בקרב וטבעה בנהר. לפרטים >>
נעמי מרקלס-פרומר
כשהגרמנים פלשו לווילנה, גורשה נעמי לגטו. עם החיסול הסופי של גטו ווילנה, כאשר המבוגרים ברחו דרך התעלות ליערות רודניקי ונארוץ', הסתתרה נעמי יחד עם משפחתה ב"מלינה", עליית גג בגיטו. לאחר כחודש, הם נתפסו ע"י הליטאים. נעמי ניסתה להתנגד, בגדיה נקרעו לגזרים והיא הוטלה על הריצפה. הליטאים גררו אותה למשטרה ומשם, היא בכל זאת הצליחה לברוח לקייליס. הוריה הובלו לפונאר.
מקייליס עברה ליערות רודניקי והצטרפה לפרטיזנים בפלוגה "לניצחון", בפיקודו של שמואל קפלינסקי. לאחר זמן מה היא קיבלה נשק אישי והשתתפה בפעולות קרביות, כגון הנחת חומרי נפץ מתחת לפסי רכבות.
לאחר המלחמה עלתה נעמי ארצה והתיישבה בקיבוץ לוחמי הגטאות.
יצחק היה מפקד כיתה ב-פ.פ.א. בגטו וילנה.
בקיץ 1942 יצא מהגטו יחד עם ויטקה קמפנר ומשה בראוזה וחיבל ברכבת גרמנית.
בסוף יולי 1943 יצא עם פלוגת לוחמים ליער, בסביבות נארוץ'.
בפעולת סיור במעבר על נהר וילאנקה, 25 ק"מ מוילנה, עלה על מארב גרמני ונפל.
בן 21 במותו.
דאנקה, בן 22, אליוו של אימקה לובוצקי, היה קומסומולאי.
המראשוני פ.פ.א. בגטו וילנה .
יצא לפעולה נגד מרגל, בדרך נתקל בפרטיזנים לובשי מדים גרמנים. בטעות, הוא פתח עליהם באש. הם ענו באש, והרגוהו.
טלרנט איזיה כשהגרמנים כבשו את עיר הולדתו נכלא בגיטו המקומי. היה חבר במחתרת של האפ.פ.או. ברח מהגיטו והצטרף לפרטיזנים ביערות רודניקי. נלחם נגד הגרמנים באומץ. עוטר במדליית " פרטיזן מלחמת המולדת הגדולה". עלה ארצה כמעפיל. לפרטים >>
ישראל פרידמן
חבר מחתרת פ.פ.או. בגטו וילנה (Vilnius). נאסר ע"י הגסטפו בעקבות הלשנה. שוחרר ממאסרו, וזמן קצר לאחר השחרור, יצא מהגטו אל היער והצטרף לפרטיזנים.
בוגר מגמת רדיו - מכניקה בטכניקום בוילנה (Vilnius). שירת בצבא הפולני. כשעיר מולדתו נכבשה ע"י הגרמנים, נכלא בגטו המקומי. היה חבר במחתרת הפ.פ.או. בגטו. יצא מן הגטו אל יערות רודניקי והצטרף לפרטיזנים. בסוף שנת 1943 חלה באופן אנוש, אולם החלים ושב לפעילות קרבית. במשימתו האחרונה יצא עם קבוצת פרטיזנים, בפיקודו של אלחנן מגיד, להחרים נשק מביתו של איכר ולתפוס מלשין. בדרכם חזרה לבסיס, ניסו לחצות את הנהר הקפוא סולצה, אך הקרח נשבר מתחת לרגליהם. האנשים נפלו למים והחלו לטבוע. פרוכנו ניסה להציל את הטובעים, אך הוא עצמו שקע במי הנהר וטבע. גוויתו נמצאה רק כעבור מספר חודשים.
חברת המפלגה הקומוניסטית מווילנה (Vilnius). בימי הכיבוש הנאצי נכלאה בגטו ביאליסטוק (Bialystok). הצטרפה למחתרת הלוחמת בגטו. נלכדה ונשלחה ברכבת למחנה ריכוז. בדרך קפצה מהרכבת ונמלטה ליערות, שם הצטרפה ליחידה פרטיזנית. נפלה בקרב.
בימי הכיבוש הגרמני נכלאה בגטו וילנה (Vilnius). חברת מחתרת פ.פ.או. בגטו. יצאה ליערות והצטרפה לפרטיזנים. שירתה כלוחמת וכקשרית בגדודי הפרטיזנים "מוות לפשיזם" ו"המאבק". בעקבות הלשנה, הוסגרה לידי פולנים לבנים ועונתה למוות.
מילא תפקיד יו"ר תנועת הצה"ר בווילנה. היה בוועד ההורים למען בית"ר. בזמן הכיבוש הסובייטי היה ביתו פתוח לפליטים ממערב פולין. העניק מכספו ומזמנו למען הגשמת רעיון התנועה הז'בוטינסקאית. היה חבר פעיל במחתרת פ.פ.או. בגיטו.
נרצח במחנות ההשמדה.
חורבן ומרד, עמ' 381. לפרטים >>
שמואל וולקומירסקי
לחם והשתתף בפעולות חבלה.
באחת הפעולות נפל בקרב עם הגרמנים.
בליביוגרפיה
חורבן ומרד, עמ' 382. לפרטים >>
בן ציון היה ביחידה "קאלינין", בריגדה "מרקוב-וורושילוב".
נפל אחרי השחרור בקרב נגד יחידת גרמנים שהסתתרה ביער.
נקבר בכפר סלאבאדה, בדרך ווילנה-נארוץ'. לפרטים >>
אימקה לובוצקי
אימקה בן 24, אחיו של דאנקה, היה מראשוןני פ.פ.א. בגטו וילנה.
תחילה היה מפקד האוטריאד "סמיירט אוקופנטם".
לפני השחרור יצא לפעולה חבלה בעמודי הטלפון.
הוא נהרג בהתפוצץ מוקש שהגרמנים הצמידו לעמוד הטלפון. לפרטים >>
ראשל מרקוביץ
ראשל היתה פעילה בגטו וילנה.
היתה קשרית ראשית ב-פ.פ.א. והצטרפה ליחידת "מסטיטל".
ביער פעלה בשטח המשקי וגם יצאה לפעולות קרביות.
נפלה בקרב נגד המשטרה הליטאית. לפרטים >>