|
ביקור קצינים מחיל הים בבית וילנה
ביום הזיכרון תשע"א, ה-8 במאי 2011, נערך ביקור של כ-70 קצינים ממחלקת כלי שייט של מפקדת חיל הים בבית וילנה. על פניו הדבר תמוה למדי – מה הקשר בין חיל הים לאיגוד יוצאי וילנה? ובכן ראשית מעשה ב"מצעד החיים בווילנה" ב-2010 בו השתתף זאב לוויתן, תושב רעות המועסק כאזרח עובד צה"ל במחלקת כלי שייט של חיל הים. זאב הושפע עמוקות מהמסע לווילנה, שהיה עבורו גם ביקור שורשים, ועם שובו ארצה עשה מאמצים לקרב את המפקדים לנושא השואה באמצעות קורות וילנה. המאמצים נשאו פרי ובדצמבר 2010 הוזמן ד"ר אהרון עינת – חבר הנהלת האיגוד, שכתב דוקטורט על החיים בגטו וילנה – להרצות בפני קצינים ומש"קים של המחלקה.
בכך נוצר הקשר הראשוני, שהמשכו היה הביקור בבית וילנה. למבקרים ניתנה הזדמנות להתוודע מקרוב ובאופן ישיר לפעילות הענפה של איגוד יוצאי וילנה, להיסטוריה של יהודי העיר ולאסון הנורא שפקד אותם בשואה. במסגרת הביקור, אותו הנחתה חברת ההנהלה אתי ראובני, הוצג הסרט "תולדות המנוצחים" (שזכה בפרסים בפסטיבלים של ירושלים בשנים 2008 ו-2009) והבמאית, יעל ראובני, הוסיפה דברי הסבר. דברים נשאו יושב ראש האיגוד, מיכאל שמייביץ, חבר ההנהלה שמחה בן שאול ואהרון עינת. לרשות כל הנוכחים עמד כיבוד מגוון, אשר הוכן על ידי חברות האיגוד המופלאות.
ראש המחלקה הביע בדבריו את הערכתו למה שראה ושמע והביע תקווה להידוק הקשרים בין האיגוד למפקדה ולמפגשים בעתיד.
ואכן, לאחר הביקור הועלה הרעיון של אימוץ הדדי - האיגוד יאמץ את המחלקה וזו את האיגוד. במסגרת האימוץ ייערכו ביקורים נוספים, מלווי פעילות, בבית וילנה ואילו אנשי חיל הים יזמינו את הווילנאים לביקור אצלם. הכוונה לעבד תוכנית להידוק הקשר ושיתוף הפעולה.
|